Tisseldalsleden sträcker sig mellan Skårsjön i öst och norska gränsen i väst. Leden är ca 10 km lång i rundslinga med extra avstickare till ett vattenfall och norska gränsen. På två ställen finns möjlighet till avkortning. Terrängen är starkt kuperad och leden får klassas som tuff. I normal väderlek är leden möjlig att gå torrskodd med vanliga stövlar och kängor. De blötaste passagerna är spångade. Vill man gå vidare mot Römskog ansluter leder 2 km söderut längs skogsbilvägen på norska sidan.
Bøseterveien
Vid Skårsjöbranten, där leden startar, finns ett Natura 2000-område i en östvänd bergbrant med bl.a. den skyddsvärda mossan Nordisk klipptuss, Här kan du läsa områdets bevarandeplan.
Leden passerar genom flera nyckelbiotoper och områden med höga naturvärden.
I Skogsstyrelsens karttjänst Skogens pärlor kan man se på kartan var dessa finns.
På gamla grova aspar återfinns signalarten Lunglav. I östra delen av den södra slingan passerar leden genom ett område där en naturvårdsbränning genomfördes 2009. Området är nu skyddat genom ett naturvårdsavtal. På senare år har fynd av den ovanliga skalbaggen Raggbock gjorts på brännan. Det finns inte så många spår av kulturlämningar i detta vildmarksavsnitt förutom en kolbotten där en gång en kolmila stått i Hästedalen. Vid Långeback på gränsen mot Norge finns ett vattenfall och en spektakulär bro. I vattendraget finns lämningar från flottning.
Tisseldalsleden har sin startpunkt norr om Skårsjön i sydvästra delen av Eda kommun.Alternativ startplats är vändplanen i Tisseldalen lite längre västerut. Från Koppom följer man väg 177 söderut till Hajom och sedan väg 622 mot Skillingsfors till Fjäll/Rämjäng där man tar av västerut på väg 611 mot Östervallskog. När man passerat Sagesätra och hårnälskurvan tar man av norrut på skogsbilvägen som går norr om Skårsjön mot Påterud, Det går även att åka från Påterud som ligger längre norrut längs vägen mot Skilingsfors. Skogsbilvägen norr om Skårsjön är enskild väg utan statsbidrag och underhålls endast sporadiskt. Vintertid sker snöplogning endast om skogsavverkning pågår. Den kuoerade och krokiga vägen kan även vara svårframkomlig vid ishalka. Trots skyltarna vid infarten tillåter vägföreningen besökare till leden,
.
.
.
Tisseldalsleden